Internetforumens roll har blivit allt viktigare. De knyter samman människor och företag från hela världen med samma intressen inom hobby eller affärer, gränser suddas ut och världen krymper. Idag kan man träffa sin livskamrat online, det är mycket vanligare än att gå ut och festa.

Det finns mängder av historier runt internet och användningsområden för alla. Majoriteten av affärsmöten sker också online, mycket beroende på covid-utbrottet. Pandemin har gjort att utvecklingstakten av internetforum och konferenser har eskalerat ännu mer eftersom distansarbete blivit nödvändigt.

Nya tjänster och möjligheter

Internetforum har fått flera tjänster och fler möjligheter att kommunicera, uppleva, delta i konferenser och olika samtalsgrupper – du kan både skriva eller prata ”live” och dela information. Du kan också delta i konferenser och utställningar, gå in i dem och promenera runt medan du ser de andra deltagarna, kanske som avatarer.

Världen ligger för dina fötter, och möjligheterna är oändliga att både göra affärer eller att som privatkonsument möta liktänkande i olika forum. Att ”dejta” online är vardagsmat, och att gifta sig med någon man träffat via online dating är ganska vanligt. Men för bara några år sedan undrades det om den som dejtade online hade problem att få tag i någon i ”verkliga” livet.

Fördelar med internetforum

Det finns många fördelar med dagens internetforum. Detta är en enkel form av kommunikation med stor flexibilitet. Internetforum underlättar lärande och dialog i grupp samt utbyte av idéer. De flesta forum sparar historik per automatik när man skriver i dem, men man kan också spela in gruppkonferenser som sker över videocam.

Företagen ser en stor besparing i detta, samt att det är ett snabbt och effektivt arbetssätt att inte behöva flytta människor till och från arbetsplatsen. För studenter finns det ett värde i att informationen i forumet sparas och de kan läsa den efteråt, utvärdera, söka efter information i flera forum och bjuda in till nya samtal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *