En av fördelarna med att internet är möjligheten att kommunicera med andra människor på ett enkelt och tillgängligt sätt. Du kan alltså direkt över skärmen hitta likasinnade att bolla tankar och idéer med. Därför är internetforum ett effektivt verktyg för dig som har någon form av chefsroll i vardagen.

Här kan du läsa mer om fördelarna med att använda anpassade internetforum för att utvecklas i rollen som chef och arbetsledare. Vad är skillnaden mellan ett internetforum och din vanliga tidningsprenumeration från exempelvis fackförbundet? Vilka är riskerna med att skriva på internetforum utifrån din roll som chef?

Utbyte av idéer och erfarenhet

Att vara chef kan låta lyxigt och privilegierat, men det är knappast en dans på rosor. Åtminstone inte om du ska styra en verksamhet och vara en uppskattad chef hos många medarbetare. Det kan vara en riktig tuff vardag om du inte har rätt verktyg att ta till för att vara en kompetent chef och samtidigt må bra. Just därför är det så viktigt att ha någon form av bollplank att lita på vid sidan av kontorsmiljön. Ett internetforum som är riktat mot människor i olika chefspositioner är precis vad du behöver för att ventilera tankar och funderingar.

Du möter andra individer som också befinner sig i liknande situationer med medarbetare som förväntas göra ett bra jobb, men där också du har en viktig roll. Ett vanligt inslag på arbetsplatser är att göra en medarbetarundersökning för att se över det allmänna måendet bland personalen. En medarbetarundersökning är ett bra exempel på ämne som du kan diskutera med andra chefer på internetforumet. Få tips från människor i andra miljöer och branscher på hur du kan skapa goda förutsättningar för en lyckad medarbetarundersökning.

Bra frågor att ställa inför medarbetarundersökning:

  • Har någon erfarenhet av medarbetarundersökning inom vården (exempel)?
  • Har någon tips på hur en medarbetarundersökning bäst följs upp?

Utöver medarbetarundersökning kan du även få bra feedback från andra chefer inför personalsamtal. Om du exempelvis har problem med en medarbetare kan du be om råd från andra yrkessamma chefer på internetforumet. Olika tips som kan vara till stor hjälp när du ska förbereda dig inför svåra samtal och pressade situationer.

Fördelar ur ett företagsperspektiv

Internetforum kan alltså vara ett viktigt verktyg på det individuella planet för dig som arbetar i en ledande position på arbetsplatsen. Därutöver kan dessutom internetforum vara ett effektivt sätt för att uppmärksamma det egna företaget. När du exempelvis söker efter tips inför en medarbetarundersökning kan du i samma veva presentera verksamheten. Det blir helt enkelt en form av marknadsföring på samma gång samtidig som du alltså får utbyte av diskussionen även i din roll som chef.

  • Professionell ton i dina kommentarer
  • Ge gärna exempel från företaget (produkter, hemsida etc.)
  • Nämn i förbifarten viktiga milstolpar i företagets historia

Du kan dessutom hitta intressanta samarbetspartners på den här sortens internetforum. Försök vara aktiv i diskussionstrådar som är relevanta för ditt företag. Det kan bidra till nya kontakter och öppna dörrar till spännande projekt inför framtiden. Därtill kan du även hitta konferenser, webbinarier och onlinekurser och annat innehåll som kan vara intressanta för din personliga utveckling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *