Internetforum är platser där allmänheten kan diskutera diverse olika ämnen med varandra. Det kan handla om alltifrån kontroversiella ämnen till mindre seriösa saker. Något som diskuteras flitigt i internetforum är otryggheten som många upplever i städerna och ett sätt att minska otryggheten kan vara att utrusta städerna med mer LED gatubelysning.

Otrygghet – ett vanligt diskussionsämne på internetforum

Vissa saker i samhället är viktigare att prata om än andra och något som många finner lättnad i är att få prata ut i internetforum om hur otrygga de faktiskt känner sig i samhället. Hur man ska komma tillrätta med otryggheten råder det dock delade meningar om. Vissa menar att ett sätt kan vara att belysa mörka områden med gatubelysning LED för att göra mörka områden mindre skumma. Andra menar att det bara är att behandla symtomen då grundproblemet snarare handlar om själva brottsligheten.

Internetforum – platsen där åsikter yttras

Det gemensamma för de flesta internetforum är det faktum att där får man yttra sig fritt så länge man håller sig till svensk lag. Det som ute i samhället anses vara tabu att prata om är oftast det som diskuteras mest ute i diverse internetforum. Internetforum är för många ett sätt att vädra sina åsikter då de av olika anledningar inte känner att de kan det i sitt vanliga liv. Forumen blir därför en plats att undkomma den smala åsiktskorridoren i samhället. Vissa forum är dock inriktade på olika saker, men oavsett vilken inriktning forumen har är det vanligt att allt kan tas upp, högt som lågt.

Fördelen med internetforum är att folk kan få yttra åsikter, tankar och funderingar och bolla det med andra, utbyta erfarenheter med mera. Det är ett sätt att bredda sina perspektiv på saker och ting och även få värdefulla tips och råd som man annars inte hade fått. Nackdelen är att man kan få mothugg som man kanske inte är beredd på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *