Han anses ha skrivit den första bloggen i världen – en journalist från Chicago vid namn Justin Hall, en till synes vanlig kille intresserad av media och internet, men med en mycket personlig blogg-stil.

Justin Hall gick ut gymnasiet år 1993. Han fortsatte till college och startade sin första webbaserade dagbok, ”Justin´s Links from the Underground”. Här kunde man få en av de allra tidigaste guidade turerna av webben.

Den personliga bloggens fader

Med tiden blev Justins blogg alltmer personlig, nästan extremt detaljerat personlig. 2004 kom han med i New York Times Magazine som ”den personliga bloggens fader”.

1994 fick Justin en mentor i kritikern Howard Rheingold på magasinet HotWired, och så småningom blev de partners. Howard inspirerade Justin till att bli frilansjournalist där han skrev om videospel, mobiler och internetkultur och forum. Han skrev om stora konferenser som exempelvis Tokyo Game Show. Mellan 2001 och 2003 bodde Justin i Japan. År 2007 tog han examen från MFA-programmet (Master of Fine Arts) i divisionen för interaktiv media och fortsatte som chef för GameLayers som samlade in 2 miljoner USD för att för en satsning på att göra internetsurfandet till en multiplayer game.

Justin Hall bor idag i San Francisco, California, han bloggar och blev en av grundarna och Chief Technology Officer för bud.com som levererar cannabis för rekreation.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *