De flesta känner till att situationen i nuläget är extrem på grund av kriget i Ukraina och energifördelningen i Sverige. Redan nu ser olika delgivningsföretag en markant ökning av antalet ärenden. Här kan du läsa mer om att starta ett internetforum om delgivningsföretag där människor kan få diskutera sina upplevelser och sin nuvarande situation.

Skenande priser på el och drivmedel

Det är ingen nyhet att hushållen känner av en rejäl ekonomisk kris med bland annat skenande elskulder och värre lär det bli i vinter. Samtidigt ökar priserna på drivmedel och mat, vilket gör att tusentals människor tvingas lämna sina hem. Enligt Expressen har just skulderna som gäller elräkningar ökat med 20 % bara de senaste sex månaderna och värre lär det bli. Kronofogden rapporterar också om en ökning av antalet inkommande ärenden.

Internetforum om inkassoföretag

Ett delgivningsföretag får i uppdrag att se till att den aktuella skulden blir betald. Att starta ett internetforum där människor kan dela sina ofta smärtsamma upplevelser om inkassobrev och delgivningar kan vara en bra idé där människor kan söka stöd för att ta sig igenom den svåra tid som väntar. Det finns ett stort behov hos människor att kunna vända sig någonstans och diskutera den tilltagande oron över privatekonomin framöver. Vad ska man ta sig till om man inte kan dra ned på sina kostnader för att ha råd med en elräkning på 15.000 kronor? Kan man ingå en avbetalningsplan med delgivningsföretaget och hur skulle det i så fall kunna se ut? Finns det andra människor som har lyckats få en avbetalningsplan som fungerar?

Diskutera delgivningsföretag

En annan viktig aspekt där ett internetforum kan tjäna sitt syfte är för att avslöja lögner och företag som försöker lura folk på pengar. Även delgivningsföretag drabbas av bluffmakare som utger sig för att komma från uppdragsgivare som vill driva in påstådda skulder. Med ett forum kan vanliga människor hjälpa varandra genom att varna andra och dela erfarenheter. Många lurendrejare skor sig på människor som har det tufft och finns det redan uppenbara problem med ekonomin ser de en möjlighet att lyckas nästla sig in med hotfulla brev och skrämmande indrivningsbesök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *