Ett smart sätt att tjäna pengar på nätet är med ett internetforum. Men det kräver lite mer pengar att starta än bara en blogg. Byt elbolag och spara pengar. Pengar som du lägger på ditt framtida internetföretag. Ett internetforum kan ge dig ett stadigt flöde av passiv inkomst under många år.

Byt elbolag

När du byter elavtal kan du sänka din kostnad rejält. Du har fasta kostnader för nätet och sedan kostnader för elen. Alla elbolag har olika priser. Om du inte använder 100 procent miljömärkt el kan det även vara en god anledning att byta. När du byter elavtal ska du först kolla din uppsägningstid. Ditt nya elbolag kommer sedan att hjälpa dig att byta med bara några klick. Du märker snabbt skillnad på räkningens storlek. Gå in på sajten Bytelbolag och jämför enkelt mellan olika elbolag för att hitta det som passar din plånbok bäst. Få pengar över och lägg pengarna på ditt internetföretag och få härlig passiv inkomst.

Starta ett internetforum

Ett internetforum är helt enkelt ett forum där medlemmar kan logga in och samtala om ett intresse eller problem. Kända forum i Sverige är Flashback och Familjeliv. Det är många som gillar att ha ett internetforum dit de kan gå och ställa frågor, få hjälp eller bara chatta om ett intresse. För att lyckas med ditt forum måste du nischa dig. Det måste handla om något särskilt. Du måste också själv dela intresset. Även om det finns mycket pengar att tjäna på bilar och motorer, så kan det vara bättre att starta ett forum om scrapbooking om det är ditt intresse. Innan du köper domän bör du kolla om det redan finns ett välbesökt forum, samt om det finns efterfrågan. Det är dumt att starta ett forum och försöka konkurrera med ett etablerat forum som funnits i många år.

Domän och hemsida

Ett forum kräver en större hemsida än en vanlig blogg, särskilt om du vill tjäna pengar. Det kommer alltså kosta dig lite mer redan från början. Därför är det klokt att hitta ett webbhotell som erbjuder forum och där du även kan bygga ut. Första tiden räcker det med ett litet forum, men efter ett halvår kommer du behöva mer kapacitet. Använd pengarna som du sparar genom att byta till ett billigare elbolag, till att bygga upp din onlineverksamhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *